top of page

Clara Lago posa el seu gra de sorra per la posidònia de Mallorca

Les aigües cristal·lines de la costa de Mallorca guarden un tresor: la posidònia. Una planta, i no una alga com pensen molts banyistes, que aclareix l'aigua, allibera oxigen i atrapa més CO2 que un bosc tropical. Aquest és el secret de les impressionants platges de l'Illa i que, com tota joia, cal protegir. L'actriu Claro Lago, juntament amb la seva fundació Ochotumbao -de la qual també és cofundador Dani Rovira- ha posat el seu granet de sorra a través d'una donació per col·laborar en la reforestació marina que duu a terme Arrels Marines a la platja d'Alcanada. Segons l'actriu, la iniciativa intenta crear «sinèrgies boniques per al bé comú».


La història d'Ochotumbao i Arrels Marines va començar quan la cofundadora Clara Lago va donar a la causa el benefici obtingut com a ambaixadora del projecte sostenible de la companyia Levi's que, després de molt burocràcia, aquest mes de maig s'ha convertit en una realitat. L'equip, format per científics i uns 40 voluntaris, ha començat amb les feines de reforestació de praderies de posidònia. El projecte és liderat per la biòloga marina, Gigi Torras, la biòloga i ecòloga marina, Xesca Reynés, i l'oceanògraf i ecòleg marí, Sebastià Cabanellas.


En aquest projecte, és el més important dels que ha portat fins ara l'associació ecologista, plantaran posidònia oceànica, una planta aquàtica endèmica de la Mediterrània capaç de capturar i retenir carboni. L'objectiu d'Arrels Marines, un cop reforestades, és acostar la ciència a la població. Per això, es col·locaran estacions entre tres i deu metres de profunditat, per tal de fer-les accessibles, ja sigui fent snorkel o amb tot un equip de submarinisme.


La zona de la platja d'Alcanada és una de les zones més perjudicades ja que ha patit un important declivi a causa de les males pràctiques de les embarcacions que fondegen i atraquen de manera irrespectuosa i provoquen l'arrossegament de la biodiversitat marina.




bottom of page